duminică, 31 martie 2013

Prajitura cu gem si nuca




Prajitura aceasta este pentru mine ''de suflet'' alaturi de pandispan cu visine,placinta si alba ca zapada pentru ca atunci cand eram eu mica mama le facea mereu.Imi aduc si acum aminte cum am rasturnat tava de placinte  sau cum am dat jumatate de pandispan la catel,sa manance si el cu mine,ca singura nu puteam:))

Ingrediente
200 gr unt
3 oua
esenta de vanilie
jumatate de borcan de gem acrisor(eu am pus de caise)
200 gr zahar
faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat lipicios
200 gr nuci taiate grosier
1 praf de copt(sau puteti pune si bicarbonat stins cu zeama de lamaie)


Se amesteca untul (lasat dinainte la temperatura camerei) cu cele 3 oua si cu zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul.Se adauga faina(cate o lingura ),praful de copt si esenta de vanilie. Tineti minte ca trebuie sa fie lipicios aluatul.
Cand obtineti compozitia care trebuie ungeti o tava cu unt sau o tapetati cu hartie de copt si cu mainile pline de faina intindeti aluatul,intindeti gemul si adaugati nucile(eu am mai pastrat o bucatat mica de aluat pe care am dat-o prin razatoare si am adaugat-o deasupra gemului si a nucilor)

Se da la cuptorul preincalzit pana devine aurie !

Have a great day!

Marra

miercuri, 27 martie 2013

Places to get lost-Paris

Paris,mon amour!Visez la orasul acesta de cand eram mica ,la croissantele cu unt,micul dejun luat la coltul strazii ,la turnul Eiffel si la povestile de dragoste care se nasc in acest oras magic!


Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale pentru aproape 1000 de ani, înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI-XIX.

In centrul orasului cica exista o lege care spune ca nimeni nu poate construi cladiri mai inalte decat cele din vecinatate, pentru ca toti au dreptul la o priveliste a Parisului de pe acoperisul casei.

Parisul are mai multe nume,dar cel mai cunoscut este''Orasul luminilor'',nume care se datoreaza in primul rand faimei orasului pentru faptul că era un centru de educație in epoca iluminismului si mai tarziu datorita adoptarii  iluminatului stradal.
Montmartre e printre cele mai faimoase cartiere din Paris, fiind cartierul boem al artistilor unde Picasso, Dali, Modigliani, Monet si van Gogh au avut studiouri si au lucrat.

I se mai spune si orasul scarilor, pentru ca peste tot sunt scari de urcat sau coborat.


Colturi verzi retrase, scuaruri, magazine cochete, stradute pline de magazine dichisite, parculete,se gasesc la tot pasul in Paris. 

Cateva curiozitati despre turnul Eiffel:
-Turnul Eiffel are 324 de metri inaltime.
- Materialul utilizat pentru Turnul Eiffel a fost fierul forjat de cea mai inalta calitate.
- Aproximativ 60 de tone de vopsea au fost necesare pentru a zugravi Turnul Eiffel.
- Turnul Eiffel este vopsit la fiecare 7 ani in 3 nuante de maro (cea mai intunecata nuanta in partea de jos)
- Chiar si astazi Turnul Eiffel se vopseste folosind pensule.
- Pe vreme buna, cu cer senin (foarte rar intalnita astazi) se poate admira o priveliste de aproximativ 68 de km din varful turnului.

- Baza Turnului Eiffel din Paris acopera o suprafata de 100 de metri patrati.
- In timpul vanturilor furtunoase, Turnul Eiffel se inalta cu pana la 15 cm.
- Numele a 72 de oameni de stiinta francezi si personalitati celebre sunt fixate pe laturile de sub prima platforma, 18 nume pe fiecare parte.

- Peste 200 de milioane de turisti au vizitat Turnul Eiffel inca de la inceputurile sale.(sursa)

Have a great day!

Marra

vineri, 22 martie 2013

New in


Am trecut acum 2 zile pe la Zara in cautarea unui colier si am plecat cu 2 tricouri:)),unul cu dungi si unul verde pastelat,de care m-am indragostit iremediabil!Ambele sunt din bumbac 100% si mai aveau pe roz,verde smarald,albastru,alb si cu dungi maro.Iar papionul si batista i le-am facut lui honey bunny si fiind prima data cand fac batista,zic eu ca mi-a iesit destul de bine:D

Have a great day!

Marra

miercuri, 13 martie 2013

Valentino










Colectia prezentata de Valentino se incadreaza perfect in tendinte(dantela,imprimeuri florale,tinute alb-negru),iar in opinia mea se afla pe locul trei pe lista celor mai reusite colectii din acest sezon,dupa Elie Saab si Zuhair Murad.


Have a great day si nu uitati ca ma gasiti si pe Facebook si pe Instagram@marrarizea!

Marra

luni, 11 martie 2013

Emerald green-culoarea anului 2013







Verdele smarald-culoarea anului 2013!Indrazneata dar si sofisticata ,aceasta superba culoare se regaseste in colectiile designerilor ,pe rochii cu paiete,dantela,voal si chiar catifea,fuste lungi sau scurte,bluze ,genti si accesorii.
Aceasta culoare este una care are un impact pozitiv asupra creierului, oferă echilibru, armonie. În terapia culorilor, culoarea verde are proprietatea de a ţine stresul la depărtare şi se pare că ajută chiar în lupta cu kilogramele în plus.
Mie personal imi place mult aceasta noua tendinta mai ales ca verdele este culoarea naturii .Voi ce parere aveti despre emerald green?

Have a great day ladies!

Marra

joi, 7 martie 2013

Briose cu crema +8 Martie




 Pentru ca maine este Ziua Mamei si a Femeii ,le urez cititoarelor mele si fetelor super  dragute pe care le-am cunoscut macar putin prin intermediul blogului ''La multi ani,sa fiti fericite si iubite!<3<3<3''
Ingrediente briose
200 gr faina
150 gr unt
150 gr zahar+un plic zahar vanilat
2 oua
150 ml iaurt
2/3 plic praf de copt
praf de sare
70 gr migdale macinate
esenta de vanilie

Ingrediente sos
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca

Ingrediente crema
 250 gr mascarpone
jumatate din sosul de ciocolata(gustati ca sa va dati seama daca trebuie mai mult sau mai putin)

 Se preincalzeste cuptorul  la 190 gr celsius iar intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare si praful de copt.Untul moale(la temperatura camerei) se bate bine cu zaharul,adaugandu-se cate un ou pana compozitia devine cremoasa.Se adauga apoi iaurtul ,esenta de vanilie si faina,amestecandu-se incet pana se leaga compozitie.La sfarsit adaugam migdalele macinate.Compozitia obtinuta se repartizeaza in formele pentru briose si se coc pana ne dam seama ca sunt gata(infingeti un bat de chibrit in briose si daca iese curat inseamna ca sunt gata)

Pentru sos se incalzeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si cand s-a topit complet ciocolata se lasa deoparte sa se raceasca.Din aceast sos ungem briosele dupa ce le-am scos din cuptor,eventual puteti intepa briosele cu o furculita pentru a intra sosul mai bine in ele)

Pentru crema de mascarpone :se bate cu mixerul mascarpone si se adauga cate o lingura din sosul de ciocolata ,pana are gustul dorit(daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, puneti un plic intaritor de frisca si bateti pana devine ca o frisca).
Dupa ce s-au racit briosele se orneaza cu aceasta crema si se mananca cu pofta!

Have a great day and a happy spring!

Marra

vineri, 1 martie 2013

New in





Am primit cele mai frumoase cadouri de ziua mea<3<3,semn ca super prietenii mei si honey bunny ma cunosc destul de bine!Marele Gatsby mi-am facut-o eu singura cadou,pentru ca mi-o doream demult,am si terminat-o si v-o recomand din toata inima,iar de Secretele succesului m-am apucat aseara si mai am jumatate(m-a prins instantaneu:))
De la honey bunny am primit Hugo Boss Orange,care miroase a primavara<3,de la prietenii mei pijamalute cu papion si pinguini,rama foto,rochie Zara,colier Accesorize dupa care ''plangeam'' de vreo luna,esarfa Zara,colajul de poze pe care vi l-am aratat ,casti pentru ca ascult multa muzica si sunt la zi cu toate serialele:))

Have a great day!

Marra