sâmbătă, 30 august 2014

Dermatita

Una dintre postarile pe care mereu o gasesc in rubrica ''Postari populare'' este cea legata de dermatita, asa ca m-am gandit sa scriu iar despre aceasta problema pe care o are destul de multa lume. Ma confrunt cu dermatita de multa vreme, nici tenul nu-mi este perfect ( lucky me!), asa ca am citit mult despre aceasta afectiune si am invatat pe propria piele ce-mi face bine si ce nu.
Cum va dati seama ca suferiti de asa ceva? Eu am observat niste cojite prin par, asa ca am fost la medic care mi-a spus de aceasta afectiune, dar se poate manifesta si prin mancarimi, iritatii si scuame rosii.
 .Un sfat foarte important : Nu folositi tot felul de sampoane pentru volum, stralucire, varfuri despicate, daca problema voastra cea mai mare este legata de dermatita, pentru ca aceasta se agraveaza cand folositi un sampon care nu este bun pentru scalp! De fapt, nu folositi cosmetice si tot felul de creme care miros frumos, dar care nu sunt potrivite nevoilor voastre !! O apa micelara , o crema de fata fara prea multe ingredinte sau chiar o masca naturala va ajuta mult mai mult, trust me!
Dermatita afecteaza cel putin o persoana din cinci la un moment dat in viata si trebuie tratata cu atentie si fara rusine, pentru ca let's face it, we are humans! Unul dintre factorii care duc la aparitia ei este stresul, eu asa am facut-o, asa ca incercati sa va bucurati mai mult de viata!


Ceea ce m-a ajutat pe mine foarte mult a fost alimentatia, am renuntat la dulciuri ( am zile cand nu mananc deloc, iar dimineata fata mea este curata ), consum multe fructe si legume( profitati de fructele care contin multa apa, cum ar fi pepenele, pentru ca apa este vitala pentru organism si pentru o piele frumoasa), mananc paste si orez integral, incerc sa renunt la faina alba si zahar rafinat si sa le inlocuiesc cu faina de ovaz, faina de secara si zahar brun sau miere, pestele este foarte important, lactate mai putine, beau multa apa si atunci cand am timp alerg sau  urc si cobor scarile de acasa de 30 de ori.
Am descoperit de curand sarea marina, pe care eu o folosesc atat in mancare ( NU abuzati totusi de ea , pentru ca nu contine iod si poate sa va faca rau ), cat si pentru exfoliere( amestec o mana de sare marina cu ulei de masline si imi frec bine bine picioarele), sau tratament antiacneic ( dizolv in putina apa 2 lingurite de sare marina, ma dau pe fata si dupa 20 de minute ma clatesc si aplic miere).
Mi-am luat si ulei de argan de la Plafar, inca nu am reusit sa il folosesc, dar am citit numai lucruri bune despre el, asa ca daca aveti detalii despre cum v-a ajutat pe voi let me know!
Igiena este iar foarte importanta, demachierea pana ramane discul de vata alb este esentiala, folosirea cremelor potrivite si tinerea din scurt a dermatitei va ajuta foarte foarte mult, mai ales la nivel psihic! Si cel mai important, nu lasati o problema ca aceasta sa va afecteze mai mult decat trebuie, sau sa va schimbe in ceea ce nu sunteti!

Sper ca v-am ajutat cu aceasta postare, nu mi-a fost usor sa va scriu despre aceasta problema si daca aveti sfaturi sau remedii care v-au ajutat imi puteti scrie la comentarii pentru a le face cunoscute si altor persoane!

Have a great day!

Mara

vineri, 29 august 2014

Fall is coming











Nu este nici 1 septembrie si totusi se pare ca toamna se pregateste sa vina mai devreme, dar sa fiu sincera eu o iubesc, imi plac hainele mai groase si culorile minunate pe care le aduce acest anotimp. Am inceput inca din august sa imi iau pulovere si fuste mai groase, iar jacheta de la Kurtmann a fost favorita mea dintre articolele cumparate, abia asteptam sa o port! Este foarte eleganta si feminina , dintr-un material foarte bun, iar aplicatiile de pe umeri o fac parca pretioasa si de efect. Maieul este tot de pe site-ul Kurtmann si aveam de gand sa-l port altfel, dar s-a potrivit foarte bine si in aceasta combinatie, cu blugi si pantofii maro de la Stradivarius.

Blugi : Pull and Bear      Geanta : Avon ( o am din clasa a 11-a si este de la Avon, cred??)
Maieu : Zara via Kurtmann        Jacheta : Pull and Bear via Kurtmann 
Pantofi : Stradivarius      Colier : Sheinside

Have a great day!

Mara

luni, 25 august 2014

Russian Doll












Cand m-a invitat Cristina sa-i fiu model m-am bucurat foarte mult, pentru ca ea este o artista minunata, pe care o admir si o inteleg destul de bine (din prisma ''meseriilor'' pe care ni le-am ales si care nu sunt privite cu incredere de multa lume, desi se intreprinde foarte multa munca pentru un machiaj sau o coronita). Prima mea reactie dupa ce a terminat de machiat a fost ''Arat ca o papusa ruseasca and i love it! :))''. Modelul ales a fost unul pentru poze, nu de purtat pe strada, dar chiar si asa m-am indurat cu greu sa ma demachiez pentru ca a iesit extrem de frumos, nu-i asa?
Daca v-a placut machiajul Cristinei o puteti gasi pe Facebook, unde puteti vorbi cu ea pentru programari sau de ce nu, chiar sa invatati sa va machiati singurele, printr-un curs de automachiaj !

Bluza : Zara     Fusta : Stradivarius    Coronita : Handmade
Sandale : Zara via Kurtmann


Have a great day!

Mara

joi, 21 august 2014

Jumpsuit














Cand te astepti mai putin, atunci gasesti exact ce ai nevoie! Sau cel putin asa am gasit o fotografie pe Pinterest care m-a facut sa ma gandesc la modul in care mi-am luat eu salopeta aceasta inflorata. Am plecat la Iasi fara nici un gand de cumparaturi, doar sa ma vad cu prietena mea Daniela, dar cand am ajuns la New Look, surpriza! Salopeta perfecta si comoda pe care mi-o doream, care merge perfect cu sandalele albe pe care iarasi mi le doream!:)) Asa ca le-am luat pe amandoua, ba mai mult, am ramas cu ele imbracata, pentru ca eram cam ''dichisita'', cu tocuri si dantele,  pentru cateva ore de umblat prin Palas Mall.
Me so happy!

Salopeta : New Look    Sandale : New Look    Geanta : Blanco

Have a great day!

Mara

August shopping

Luna aceasta am incercat sa fac ''smart shopping'', un termen pe care eu nu prea il stapanesc, dar sper sa-l invat si sa-l folosesc mai des atunci cand vine vorba de cumparaturi. Dupa cum vedeti si in poze am fost setata pe fuste, mi-am luat 3, dintre care cea din imitatie de piele si cea cu motive traditionale pentru toamna care se cam apropie. 

 O anumita fixatie am avut si pentru topurile din voal, pentru ca mi-am dat seama ca se pot combina foarte usor cu ce mai am prin sifonier, asa ca mi-am luat material si m-am dus la croitor pentru cel roz, iar pe cel turcoaz mi l-am comandat de pe Kurtmann .
Daca initial am zis ca-mi fac un colier, pentru ca eu chiar din asta castig bani:))), nu m-am putut abtine si mi-am luat colierul de la Zara, care era la reduceri, iar Luciana, prietena-mea-care-calatoreste-prin-toata-lumea mi-a adus un colier traditional masai tocmai din Tanzania!!
Tot pentru toamna mi-am luat si camasa din denim si jacheta asta frumoasa , de la Kurtmann , cu niste aplicatii superbe pe umeri si dintr-un material foarte bun.
PS : A fost Sfanta Maria, iar mama mea nu uita niciodata sa-mi ia ceva frumos = Flora by Gucci !

Have a great day!

Mara

marți, 19 august 2014

Instagram

Pool day

Friends since 4th grade !:))

To others

Start your day in a healthy way!
Marea Neagra
Zi frumoasa, numai buna de citit in hamac!



Cu aroma de cola si capsuni ! <3
Shopping day with Lucy 
Ca fetele! <3
Having fun with my little devil! :))

Done !