miercuri, 8 octombrie 2014

Burgeri de somon cu sos de iaurt




V-am scris acum 2 postari ca la facut mancare nu ma prea pricep, asa ca am luat niste masuri! Am gasit la Lidl somon si am luat o tavita de 200 gr pentru a incerca reteta pe care am gasit-o pe blogul Andreei de la Andreea Chinese Food. Am injumatatit cantitatile si mi-au iesit 3 burgeri sanatosi si foarte foarte buni, trebuie sa ii incercati!

Ingrediente burgeri:
200 gr somon
2-3 linguri de pesmet sau gris ( eu asta am avut in casa)
o lingurita mustar
un fir ceapa verde
jumatate de legatura marar
sucul de la jumatate de lamaie
sare
piper

Ingrediente sos iaurt:
200 gr iaurt grecesc
o lingurita ulei de masline
marar
menta
(eu am pus si un castravete dat prin razatoare, dar nu este obligatoriu)

Prima data am cautat fileul de somon de oase, l-am taiat si l-am dat prin blender impreuna cu ceapa verde( nu l-am facut pasta ci am incercat sa pastrez si bucati mai mari de somon). Aceasta compozitie am transferat-o intr-un vas mai mare si am adaugat mararul taiat fin, o lingurita de mustar, sucul de la jumatate de lamaie, pesmetul, sare, piper si am amestecat bine. Super usor pana acum, nu?
Am incalzit o tigaie ceramica si am pus o lingurita de ulei, iar cand uleiul s-a incalzit am modelat in palma 3 burgeri si i-am prajit pe ambele parti pana s-au facut aurii.
Ii lasam putin deoparte pana facem sosul : iaurtul se amesteca cu verdeturile tocate marunt, se adauga uleiul, sarea si piperul et voila! Va puteti apuca sa va faceti propriul burger cu rosii, castraveti sau salsa de porumb ca la Andreea, dar orice combinatie o sa alegeti sunt sigura ca nu o sa uitati prea curand aceasta reteta! 

Nu uitati ca gasiti aici blog sale :D
Have a great day!

Mara

Un comentariu: