sâmbătă, 23 februarie 2013

Chocolate crinkles






Pentru ca luni este ziua mea ,m-am apucat de prajiturit:)) Am tot citit de chocolate crinkles,cat de bune sunt si m-am hotarat sa fac si eu si bine am facut!Au un gust de negresa,sunt moi si pline de ciocolata,exact pe gustul meu:D

  • 200 gr ciocolata amara
  • 60 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 230 gr faina
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 1 lingurita praf copt
  • zahar tos si pudra pentru exterior
  • eu am pus si coaja de la o portocala 
 Ouale se mixeaza bine cu zaharul ,pana devin se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si apoi se adauga cate putin in compozitia de oua(cate putin putin pentru ca nu vrem sa facem omleta!!).Se adauga apoi faina cernuta,praful de copt,esenta de vanilie,coaja de la portocala si se incorporeaza bine in compozitia de ciocolata.Va rezulta o crema lichida pe care o dati la frigider pentru 3-4 ore,sau chiar pentru o noapte.
Dupa ce a stat la frigider ,crema se intareste si se pot forma bilute care sunt date mai intai prin zahar tos,apoi prin zahar pudra.
 Se lasă să se coacă timp de 15 minute, până când încep să apară mici crăpături în zahărul pudră de pe fursecuri.Sunt geniale,va asigur si ies si destul de multe!

Have a great day!

Marra





4 comentarii:

  1. mmm arata foarte bine...esti foarte talentata la acest capitol si te felicit...eu nici clatite nu sunt in stare sa fac...pur si simplu nu ma pricep la facut dulciuri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Diana:D Sa stii ca mi-a luat ceva pana sa-mi dau seama cum e treaba cu prajiturile si am ars multe briose dar asa am invatat.Te pup

      Ștergere
  2. Yummy ... felicitari pentru ca stii sa faci dulciuri, nu e intotdeauna usor ;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc:* Era sa dau foc la casa de vreo 2 ori dar in rest nimic notabil:))
    Te pup

    RăspundețiȘtergere