sâmbătă, 1 iunie 2013
La multi ani copil!
Toti suntem copii, eu cu siguranta sunt copilaroasa de foarte multe ori dar ce poate fi mai bine decat sa fii copil si fara griji?Imi aduc aminte de zilele de vara cand mama ma punea sa culeg capsunele din gradina si apoi ma trezeam cu un tort minunat si racoritor si eram cea mai fericita!Sau cand singura mea preocupare era sa ma dau in leagan, sa imbrac papusi,sa sar coarda ,sa cant melodiile celor de la 3 sud est !
La multi ani copilului din noi ,la multi ani fratiorului meu care face astazi 12 ani si care a invatat sa mearga cu bicicleta si sunt foarte mandra de el!
Tort cu frisca si capsuni
Blat:
8 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
8 linguri de ulei
1/2 pliculet praf de copt
esenta de vanilie
Frisca:600 ml
6 linguri de zahar sau cat de dulce o vreti
Capsuni:eu am pus foarte multe capsuni,cca 700 gr dar puteti folosi si mai putine
Prima data punem capsunile spalate si curatate intr-un bol si peste ele cateva linguri de zahar si le lasam la frigider pana in momentul asamblarii tortului!
Se separa albusurile de galbenusuri,iar albusurile se bat mai intai cu un praf de sare,adaugand apoi zaharul pana iese o bezea care nu curge.Se pun galbenusurile in compozitie,avand grija sa incorporam bine ingredientele,cele 8 linguri de ulei,faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.Se da la cuptorul preincalzit la treapta 4 la aragaz(la mine aceasta este treapta ideala) pana creste frumos si daca bagati o scobitoare in tort iese curata.
Tortul se lasa sa se raceasca bine si intre timp batem frisca(de la frigider) ,intr-un vas curat de sticla sau aluminiu, cu zaharul pana se intareste.Daca vreti sa insiropati tortul puteti face un sirop simplu din apa cu zahar !
Dupa ce s-a racit tortul il taiem in trei,il insiropam sau nu,punem frisca,capsunile taiate si al doilea blat,repetand pana terminam.Il putem orna cu putina frisca daca ne ramane,cu ciocolata sau cu flori si capsuni asa cum este tortul meu!
Va urez o zi superba,plina de rasete de copii si voie buna!
Marra
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Yummm. Arata delicios.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu reteta. :)
E o reteta clasica cu care nu ai cum sa dai gres:*
ȘtergereCat de bine arata !=p~
RăspundețiȘtergereSi e si foarte bun:*:*:*
ȘtergereCred ca e cel mai frumos tort pe care l-am vazut!:) La multi ani si tie;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Claudia:*
Ștergere