marți, 3 iunie 2014

Tort cu frisca, capsuni si crema de vanilie




Pe 1 iunie a fost ziua fratiorului meu care a facut 13 ani, asa ca am facut 2 torturi, unul cu ciocolata pentru el si unul cu fructe pentru invitatii care au vrut ceva mai ''light''. Am folosit numai ingrediente bio, capsuni din gradina, smanatana de la vecina cu vacuta fericita, oua de la bunici si a iesit un tort racoritor si foarte bun!

Ingrediente pandispan ( tava de 26 cm )
7 oua
210 gr faina
210 gr zahar
un praf de sare
Batem albusurile bine cu praful de sare si zaharul iar cand bezeaua este gata incorporam galbenusurile cu o lingura de lemn. Adaugam putin cate putin din faina cernuta si amestecam de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana creste blatul frumos si este auriu ( mai puteti face si testul cu scobitoarea ca sa va dati seama cand este gata).
Lasam sa se raceasca complet blatul si dupa il taiem in 2 sau in 3, depinde de cat de mult a crescut.
Eu am facut 2 blaturi ca sa-mi iasa un tort mare!
Crema de vanilie
 500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
esenta de vanilie ( puteti folosi si o pastaie de vanilie)
Frisca 
600 ml smantana
4-5 linguri de zahar
400 gr capsuni

Eu am folosit reteta de crema de pe E-retete si a iesit foarte buna si aromata dar puteti folosi orice alta reteta.
Am facut si un sirop simplu de apa cu zahar cu care am insiropat prima foaie de blat, apoi am pus frisca, capsunile taiate, blat insiropat, crema de vanilie, blat insiropat, iar crema si la final am ornat cu frisca ramasa si multe capsuni.

Sper ca v-a placut reteta mea si sa aveti o zi minunata!

Mara

2 comentarii:

  1. La multi ani fratiorului! Ce norocos e sa aiba asa surioara care-i prepara asemenea bunatati :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Laura!<3 ar trebui sa zica mai des multumesc la cate dulciuri ii fac dar se pare ca asta este problema noii generatii, nu apreciaza nimic din ce au! Te pup Laura

      Ștergere