miercuri, 12 septembrie 2012

Tarta cu ciocolata si frisca chantilly


Ingredinte blat
2 oua
50 gr unt
6 linguri zahar
1 lingurita praf de copt
faina cat cuprinde pentru un aluat cat de cat modelabil
esenta de vanilie

Crema:
300 gr ciocolata(eu am folosit Milka cu lapte,dar puteti face si cu ciocolata neagra)
300 ml frisca
2 galbenusuri
100 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Frisca:
200 ml smanatana
zahar (cat de dulce o vreti)
o pastaie de vanilie

Se bat cele doua oua cu zaharul pana isi deschis culoarea,apoi se adauga untul la temperatura camerei ,esenta de vanilie,praful de copt si faina.Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si lasati-l la frigider jumatate de ora.Il scoateti  din frigider,il intindeti pe o suprafata de lucru pe care ati pus faina si captusiti o tava in care ati pus foaie de copt sau ati uns-o cu unt(va iese o tarta destul de mare).Impungeti cu furculita aluantul si deasupra puneti o foaie de copt cu fasole /orez sau paste apoi dati la cuptor pana devine aurie si mai tineti inca 5 minute fara foaia de copt.

Intre timp faceti crema:laptele se amesteca cu frisca , ciocolata si zaharul vanilat aducandu-se la punctul de fierbere,stingeti focul si dati deoparte compozitia sa se raceasca(ciocolata trebuie sa fie topita bine).Bateti bine galbenusurile si amestecati cu un pic de crema inainte sa puneti in compozitia finala ,altfel o sa aveti ''fasii'' de galbenus prin crema.
Aceasta crema se pune peste blatul de biscuit si se da la cuptor(180 grade celsius) pentru 20-25 de minute(pana arata ca o gelatina )

Pentru frisca:smanatana de la frigider se bate bine bine cu zaharul si se adauga semintele de la un baton de vanilie.
Puteti orna cu frisca sau servi cu tarta!E delicioasa prajitura dupa ce a stat la frigider cateva ore!

Have a great day!

Marra

Un comentariu: