Aluatul este la fel ca la fursecurile cu aroma de migdale :
200 gr unt
3 oua
1 pachet praf de copt
esenta de migdale(sau daca nu va place aceasta aroma puteti folosi vanilie/menta/fistic)
250 gr zahar
coaja de lamaie/portocala
faina cat cuprinde,ca sa iasa un aluat care sa fie modelat usor
3 oua
1 pachet praf de copt
esenta de migdale(sau daca nu va place aceasta aroma puteti folosi vanilie/menta/fistic)
250 gr zahar
coaja de lamaie/portocala
faina cat cuprinde,ca sa iasa un aluat care sa fie modelat usor
2kg mere
scortisoara
Se amesteca zaharul cu ouale pana se dizolva complet zaharul,se adauga esenta de migdale/vanilie/menta/fistic/cafea,coaja de lamaie/portocale,apoi untul la temperatura camerei.Se omogenizeaza si se adauga faina si praful de copt(daca e nevoie mai adaugati faina,trebuie sa iasa un aluat moale si modelabil).
Merele se curata de coaja,se dau prin razatoare si se calesc cu 2 linguri de zahar pana isi schimba culoarea(puteti pune si scortisoara).
Din aluat se intind 2 foi ,nu foarte groase,prima se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,urmeaza apoi marul calit si cealalta foaie.Se da la cuptor pana devine prajitura aurie.
Have a great day!
Marra
Prajitura cu mar este printre favoritele mele si imi place mult aranjamentul pe care l-ai facut, ii da un efect aparte:):*
RăspundețiȘtergereMerci dear:* La mine prajitura cu mar e prajitura copilariei mele,alaturi de pandispan cu visine:))
ȘtergereTe pup