joi, 12 decembrie 2013

Mic ghid de Craciun

Cadouri multe, miros de portocale, de scortisoara si prajituri, zapada, nasuri rosii, manusi, fulare, fulgi, sanii, auriu, argintiu, globuri, luminite, caldura sufleteasca, bucuria de a face cadouri, suflet curat, brad, ornamente,  ceai, fursecuri, zahar pudra, cozonac, ciocolata calda, rosu, fundite, copii, colinde= CRACIUN!
In perioada aceasta redevenim copii, ne bucuram de prima ninsoare ca atunci cand aveam 5 ani, deschidem cadourile cu aceeasi expresie de bucurie ca la 8 ani cand am primit printesa pe care ne-o doream, dar in aceasta perioada suntem si mai aglomerati asa ca v-am pregatit un mic ghid ca sa nu uitati nimic!

1.Decorati  casa cu luminite, globuri, fundite rosii facute din material ( easy to do). Cel mai important este sa ne folosim de ce avem, chiar si de lucruri banale, cum ar fi ata colorata, pom-poms ramasi de la caciula facuta de bunica, crengi de brad sau lumanarele parfumate.
2.Muzica este esentiala! Doamne ce stare de bine ma apuca cand ascult ''It's beginning to look alot like Christmas'' asa ca fuguta pe Youtube si cautati-l pe Dean Martin!

3.Cadourile sunt si ele'' the thing'' asa ca puteti face din desfacutul lor ceva de tinut minte : ambalati un cadou  mic in mai multe cutii puse una in alta ( ca la papusile Matrioska) , folositi dantela pentru a lega cadoul sau hartii de ziar ( a se intelege ziare interesante, nu Cancan!!!)., crengi de brad, nasturi, lipici colorat, puneti-va imaginatia la lucru si o sa vedeti ce cadouri minunate o sa faceti!
4.Faceti prajituri de casa, nu mai cumparati din magazin! Pe langa faptul ca stiti ce puneti in ele si experienta ca ati facut voi ceva cu mana voastra este extraordinara! Si daca aveti si un iubi care sa va ajute sau un copilas va fi si mai frumos, poate se lasa si cu pupici! Puteti opta pentru retete usoare pentru inceput, cum ar fi fursecuri cu gem sau biscuiti si dupa ii puteti oferi chiar cadou ambalati frumos in cutii de metal!

6.Faceti chiar voi ornamente de Craciun din manusi vechi pe care le puteti decupa si face inimioare sau ramurele uscate lipite de un bol de plastic. Simplu si de efect!
7.Daruiti din inima si bucurati-va de aceasta perioada minunata!

Daca mai aveti completari le astept la comentarii cu ce mai faceti voi de Craciun si ar trebui trecut la lista aceasta!

Have a great day!
Marra

2 comentarii:

  1. Tare dragut articolul . Eu spun ca si masa pentru Craciun este foarte importanta .
    Trebuie sa o decoram cu mare drag in stil de sarbatoare . O fata de masa speciala in culoarea rosie cu clopotei aurii , cred ca ar fi ideala :)

    (Ana)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da sa stii ca de masa am cam uitat pentru ca la mine acasa nu prea am decorat-o cu fast niciodata, mai mult conteaza ca ne adunam toti. Te pup Ana, multumesc mult de sugestie!

      Ștergere