miercuri, 2 aprilie 2014

Prajitura cu bezea



 Dupa ce am facut prajitura cu gem si bulion m-a cam luat dorul de gatit si a doua zi am facut si aceasta prajitura care la mama in carnetelul ei vechi se numeste ''Taci si-nghite!'', dar cautand dupa aceasta denumire pe google nu am gasit decat retete sarate asa ca i-am zis ''Prajitura cu bezea''! A iesit yammy, yammy!<3
Ps: cartea este superba, v-o recomand cu drag!

Foi
500 gr faina
200 gr zahar
3 galbenusuri
200 gr unt/margarina
1 praf de copt
coaja de lamaie
esenta de vanilie

Crema
2 linguri gem
foaia cea mai nereusita
200 gr zahar
2 linguri cacao
2-3 linguri rom
jumatate de pachet de unt
150-200 ml lapte

Glazura
3 albusuri
200 gr zahar
ciocolata

Pentru foi se bate untul cu zaharul, foarte bine( untul sa fie la temperatura camerei), se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praful de copt si faina ( cat cuprinde dar sa iasa un aluat usor de modelat). Se da aluatul la frigider o ora-doua.
Dupa ce a stat la frigider aluatul se imparte in 3 parti egale care se intind bine bine (cat mai subtirele), se coc pe fundul unei tavi de aragaz , pana devin aurii ( trebuie supravegheate pentru ca dureaza cam 10-15 minute sa se rumeneasca)! Eu am folosit foaie de copt ca sa nu mai ung tava cu ulei si nu s-au prins deloc!
Se lasa foile sa se odihneasca iar cea mai nereusita se sfarama, se adauga 2 linguri de gem ( un gem mai acrut), 200 gr zahar, 2 linguri cacao, 2 lingurite rom si 150-200 ml lapte. Compozitia se pune la fiert pana se ingroasa, iar cand s-a racit se adauga untul . Crema se pune intre cele 2 foi.
Pentru glazura albusurile se bat spuma cu cele 200 de grame de zahar sau puteti folosi si mai putin zahar daca vreti (pe abur- se pune o cratita mai mare cu apa pe foc iar cand apa se incalzeste puneti un vas mai micut deasupra si bateti albusurile bine). Bezeaua se toarna deasupra foilor cu crema, se rade ciocolata si se da la rece cateva ore, chiar si o noapte!

Have a great day!

Marra

8 comentarii:

  1. Arata delicioasa prajitura :) trebuie sa o incerc si eu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te invit sa o incerci, este foarte buna! Mama o facea doar la anul nou si mereu m-am gandit ca este greu de facut daca mama o face doar o dat pe an dar nu este asa! Te pup

      Ștergere
  2. Trebuie sa vii intr-o zi la mine si sa facem impreuna prajitura asta! ♥ Tu o faci si eu o mananc :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine arata :X:X Toate prajiturile tale arata delicios de bune :D :*

    http://visiononfashion.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Adina, esti o scumpa! Imi si place sa prajituresc si sa ma gandesc cum sa mai pozez prajiturile!<3 Te pup

    RăspundețiȘtergere