vineri, 19 iulie 2013
Tort cu ciocolata si piersici
Un tort racoritor pentru un iulie cu toane, cand cald, cand ploi si frig. Sper ca nu v-ati saturat de caisele mele si piersici, promit ca o sa schimb fructele cat de curand (cum va suna tarta cu afine sau tort cu mascarpone si zmeura? ).
Ingrediente blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri ulei
5 linguri cu varf de faina
jumatate de pachet de praf de copt
un praf de sare
Ingrediente crema 1:
3 piersici
4-5 lingurite zahar pudra
1 pliculet gelatina
200 gr mascarpone
200 ml frisca
Ingrediente crema ciocolata
200 gr ciocolata
200 gr frisca
Prima data se preincalzeste cuptorul la treapta 4 si se tapeteaza o tava mai mare cu foaie de copt.
Ouale se separa , iar albusurile se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana se transforma in bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt . Trebuie sa aveti grija cand amestecati faina sa nu amestecati foarte mult si cu o lingura de lemn, de sus in jos !Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu fundul detasabil si dati la cuptor pana devine auriu deasupra si a crescut frumos.Eu am facut tortul seara, l-am lasat sa se raceasca bine si dimineata am facut doar cremele.
Crema de ciocolata este foarte usoara, deci puteti incepe cu ea : ciocolata si frisca se pun intr-un vas pe bain marie pana se topeste ciocolata si apoi se bate bine cu mixerul si se da la frigider (secretul ca aceasta crema sa se intareasca e sa folositi ciocolata neagra, cu un procent mai mare de cacao!)
Cat timp se raceste blatul, taiati 2 piersici cubulete si faceti-le piure cu blenderul, adaugati zaharul pudra, frisca si mascarponele. Piersica ramasa o taiati si pe ea in cubulete si amestecati cu compozitia de mascarpone.La final adaugati gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj si amestecati bine. Dupa ce ati taiat blatul in 2 si l-ati insiropat, puneti-l in tava de tort, (cel mai simplu sirop ever, apa cu zahar lasata sa fiarba si racita), turnati prima crema si dati la frigider sa se intareasca ( eu am pus tortul la congelator si s-a intarit crema in 20 de minute), apoi al doilea blat insiropat si crema de ciocolata. Se da totul la frigider pentru cateva ore si la final ornati cu piersici.
Have a great day!
Marra
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Tu ma omori ! arata genial! .Te-ai gandit vreodata sa-ti faci propria carte de bucate?macar asa..pentru tine. Eu zic macar sa incepi sa le strangi intr-un dosar dar sa adaugi si poze.
RăspundețiȘtergerete pup:*
Sincer m-am gandit ca o cofetarie m-ar face cea mai fericita, sa stau sa fac prajituri toata ziua ! Te pup
Ștergerevai, cum arata! il mananci din priviri :).
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina:*
ȘtergereIai,iaras poze si desert perfect!:D
RăspundețiȘtergere:)) Pe care poti sa-l incerci si tu Claudia:*:*Multumesc:*
ȘtergereCat de bine arataaaa:X
RăspundețiȘtergere