luni, 26 noiembrie 2012

Fursecuri cu gem


Ingrediente:
250 gr faina
1/4 plic praf de copt
120 gr zahar pudra
100 gr budinca de vanilie/frisca
160 gr unt
1 ou
1 galbenus
esenta de vanilie
dulceata de zmeura,capsuni
100 gr ciocolata topita(poate fi cu lapte sau neagra)

Se amesteca faina cernuta cu praful de copt,zaharul si praful de budinca,apoi se face o gropita in mijloc si se toarna inauntru oul batut cu galbenusul,esenta de vanilie si untul topit,lasat sa se raceasca la temperatura camerei(nu puneti untul fierbinte peste ou!).Se framanta aluatul(daca e prea moale puteti adauga inca o lingura de faina) si se spriteaza fasii de 5-6 cm lungime pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se coc in cuptorul preincalzit la 160 de grade celsius timp de 13-15 minute(trebuie verificati mereu pentru ca se ard foarte usor).Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.Jumatate din fursecuri se ung cu dulceata si se asambleaza cu celelalte,doua cate doua.Se acopera cu ciocolata topita si se lasa la frigider peste noapte.Sunt super bune si fragede,perfecte pentru masa de Craciun!
Reteta spunea ca ies cca 25 de bucati dar mie mi-au iesit mai multe :D

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu