vineri, 31 ianuarie 2014

Bunatati de la Plafar

  Am fost astazi la Plafar sa cumpar seminte pentru painea de casa pe care o face mama saptamanal, ca sa mai diversificam aromele (am vazut si un mix de cereale si seminte de susan si dovleac care mi s-a parut interesant si cu siguranta si acesta este foarte bun pentru digestie). Daca pana acum nu ati mancat paine de casa, ati pierdut multe, pentru ca pe langa gustul foarte bun ai si avantajul ca stii sigur ca ai pus in ea !
 Am ales semintele de in pentru ca doamna de acolo m-a informat ca sunt extrem de bune pentru problemele cu inima sau acneea. Cautand informatii cand am ajuns acasa, am mai aflat ca:
1.semintele de in stimuleaza arderea grasimilor si ajuta la combaterea obezitatii ( pe parcursul curei cu seminte de in se bea foooarte multa apa!!)
2.semintele de in contin de 2 ori mai multi acizi grasi esentiali omega 3 decat pestele!
3.sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre
4.contin substante care ajuta la prevenirea cancerului de colon
5.protejeaza sistemul cardiovascular, reduc nivelul de colesterol
6.stimuleaza digestia
7.combat acneea

  Totusi nu trebuie consumate decat in dozele recomandate pentru ca pot face si rau! Pentru acneea mea am de gand sa-mi fac cataplasme cu faina de seminte de in si va anunt cum merge.
   Tot pentru acnee mi-am luat si capsule cu extract de brusture. Brusturele este foarte bun pentru afectiunile pielii, ajutand la eliminarea toxinelor din organism, facand parul si unghiile mai sanatoase si pielea curata!
  Pastilele trebuie luate 1-3 luni pentru a vedea efectul. Astazi am inceput sa le iau deci ne vedem cu un review peste cateva luni :D
 Have a great day si daca mai aveti informatii despre alte produse naturiste pe care le-ati folosit si v-au facut bine let me know!

Marra


8 comentarii:

  1. Vaaai, ce pofta mi-ai facut de paine de casa! Maine fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Semintele de in dau o textura foarte faina cand le folosesti la paine sau crackers facuti in casa, insa e bine sa le macini daca vrei sa profiti de beneficiile pe care le pot avea. Mancate ca atare, nu sunt digerate si... doar te viziteaza :))
    Eu le-am rasnit si seamana mult cu nuca macinata la aspect. Ma gandesc ca se pot folosi astfel si la deserturi usoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Semintele de in dau o textura foarte faina cand le pui pe paine sau orice altceva copt, insa ca sa profiti de beneficiile lor, e bine sa le macini. Cand sunt consumate ca atare, nu sunt digerate si... doar te viziteaza :)) Eu le-am dat prin rasnita de cafea si seamana mult la aspect cu nuca macinata, deci ma gandesc ca merg fain si la deserturi dietetice :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc Georgiana o sa incerc sa le mananc si macinate. Am gasit si eu cateva retete dietetice cu avocado deocamdata si as vrea sa le incerc dar daca mai ai tu sugestii despre mancaruri dietetice let me know! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. E prima data cand imi ploua in gura, vazand poze cu mancare. Si doar pe bloguri vezi mereu diverse bunatati, dar cand vad painea asta de casa si ma gandesc la gustul ei, yammy.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Merci Adina, mama mea se face vinovata de ''plouatul'' in gura!
      :*

      Ștergere
  6. Eu de la Plafar imi iau crema de galbenele, Favisan sampon pt cresterea parului care e demential si imi face cel mai lucios par din lume, cereale, argila, lecitina si... cam tot ce imi face cu ochiul in magazin.Poti incerca si cafeaua cu Ganoderma care e delicoasa.
    Te pup si asteptam review-ul.

    RăspundețiȘtergere