luni, 11 august 2014

Tarta cu piersici si afine

  


Blat
2 pachete biscuiti digestivi 
100 gr unt

Crema de ciocolata si afine
200 gr ciocolata cu lapte
300 ml smanatana
200 gr afine
un plic gelatina

Crema de mascarpone si piersici:
250 gr mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar
3 piersici

Se faramiteaza biscuitii digestivi ( eu i-am pus intr-o punga de hartie si i-am batut cu sucitorul) si se amesteca cu untul topit si lasat un pic la racit. Amestecul acesta va constitui baza tartei, asa ca turnati compozitia intr-o tava potrivita ( din aceea detasabila ), nivelati cu o lingura si dati la frigider pentru o ora-doua. 
Pentru crema de ciocolata : Intr-un vas puneti smantana si ciocolata si lasati-le sa se topeasca bine, dar nu sa fiarba! Dupa ce s-a racit de tot amestecul de ciocolata, puneti afinele si gelatina preparata dupa cum scrie pe ambalaj (un pliculet de gelatina ajunge pentru 500 ml lichid, deci folositi-o pe toata !) Gelatina o amestecati cu cateva linguri din compozitia de ciocolata inainte sa o puneti in toata compozitia, pentru a se dizolva complet! Acest amestec pe pune peste blatul de biscuiti si se da la frigider pana se intareste crema de ciocolata cu afine.
Pentru crema de mascarpone si piersici : Bateti bine smantana cu 2-3 linguri de zahar ( mai puteti pune si zahar pudra daca vi se pare ca nu este destul de dulce crema), apoi se adauga mascarpone , se omogenizeaza si se adauga ori bucati de piersica taiate marunt ori un piure, asa cum am facut eu ( am taiat 3 piersici pe care le-am lasat sa fiarba cateva minute cu o lingura de zahar, pana s-au facut moi si le-am pasat). Aceasta crema se pune peste crema de ciocolata care s-a inchegat si se da la frigider jumatate de zi , sau macar cateva ore.
Se orneaza cu afine si flori daca vreti, daca nu, folositi-va imaginatia and do something nice!

Have a great day!

Mara

4 comentarii:

  1. Vaiii cat de bine arata, e musai s-o incerc si eu :) Te pricepi de minune la prajituri:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Laura, la prajituri chiar ma pricep, ca daca ma pui sa fac un bors habar nu am:))) Te pup

      Ștergere
  2. Yum, ce bine arată! Mi-ar fi plăcut și o poză făcută unei felii, dar mai bine nu că stricăm aranjamentul! Hihi, să ai poftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc dear ( nu stiu cum te cheama, spre rusinea mea:)):*:*
      Nu am facut poze cu sectiunea pentru ca am folosit o tava detasabila si se vedea metalul urat, asa ca am lasat asa. Te pup

      Ștergere