luni, 3 septembrie 2012

Fursecuri fragede cu aroma de migdale



200 gr unt
3 oua
1 pachet praf de copt
esenta de migdale(sau daca nu va place aceasta aroma puteti folosi vanilie/menta/fistic)
250 gr zahar
coaja de lamaie/portocala
faina cat cuprinde,ca sa iasa un aluat care sa fie modelat usor

Se amesteca zaharul cu ouale pana se dizolva complet zaharul,se adauga esenta de migdale/vanilie/menta/fistic/cafea,coaja de lamaie/portocale,apoi untul la temperatura camerei.Se omogenizeaza si se adauga faina si praful de copt(daca e nevoie mai adaugati faina,trebuie sa iasa un aluat moale si modelabil).
Intindeti pe  suprafata de lucru aluatul(si aici puneti faina) si decupati stelute sau orice forme vreti voi(nu prea groase pentru ca vor creste in cuptor).Optional puteti sparge 2 oua sa ungeti fursecuri,apoi sa presarati zahar,dar o sa fie buni biscuitii si fara( e pe incercate:))

Tapetati o tava cu hartie de copt si ii dati la cuptor (treapta 3 la aragaz)pentru putin timp(imediat se fac aurii).Sunt foarte buni,ies multi biscuiti din aceasta compozitie,la mine s-au terminat in seara in care i-am facut:))

Have a great day!

Marra

5 comentarii:

  1. Mara am si eu o intrebare pentru ca stiu ca tu te pricepi:)), la revista Delicii ne da cadou 6 forme de briose din silicon. Pe un blog am vazut ca trebuie sa ai si tava de briose unde sa pui aceste forme, nu pot sa le fac pur si simplu in forme pe care le pun la cuptor pe o tava normala? Helppp:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dear :D
    Poti folosi si metoda ta,adica sa le pui intr-o tava normala,o sa-ti iasa niste pufosenii oricum(doar sa ai grija sa stea drepte,ca dupa o sa-ti iasa niste forme ciudate si nu cred ca vrei asta)
    te am pupat

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place cum faci fotografiile si cum creezi cadrele, de poveste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci mult Mihaela,fac si eu ce pot :D te pup

    RăspundețiȘtergere