sâmbătă, 30 august 2014

Dermatita

Una dintre postarile pe care mereu o gasesc in rubrica ''Postari populare'' este cea legata de dermatita, asa ca m-am gandit sa scriu iar despre aceasta problema pe care o are destul de multa lume. Ma confrunt cu dermatita de multa vreme, nici tenul nu-mi este perfect ( lucky me!), asa ca am citit mult despre aceasta afectiune si am invatat pe propria piele ce-mi face bine si ce nu.
Cum va dati seama ca suferiti de asa ceva? Eu am observat niste cojite prin par, asa ca am fost la medic care mi-a spus de aceasta afectiune, dar se poate manifesta si prin mancarimi, iritatii si scuame rosii.
 .Un sfat foarte important : Nu folositi tot felul de sampoane pentru volum, stralucire, varfuri despicate, daca problema voastra cea mai mare este legata de dermatita, pentru ca aceasta se agraveaza cand folositi un sampon care nu este bun pentru scalp! De fapt, nu folositi cosmetice si tot felul de creme care miros frumos, dar care nu sunt potrivite nevoilor voastre !! O apa micelara , o crema de fata fara prea multe ingredinte sau chiar o masca naturala va ajuta mult mai mult, trust me!
Dermatita afecteaza cel putin o persoana din cinci la un moment dat in viata si trebuie tratata cu atentie si fara rusine, pentru ca let's face it, we are humans! Unul dintre factorii care duc la aparitia ei este stresul, eu asa am facut-o, asa ca incercati sa va bucurati mai mult de viata!


Ceea ce m-a ajutat pe mine foarte mult a fost alimentatia, am renuntat la dulciuri ( am zile cand nu mananc deloc, iar dimineata fata mea este curata ), consum multe fructe si legume( profitati de fructele care contin multa apa, cum ar fi pepenele, pentru ca apa este vitala pentru organism si pentru o piele frumoasa), mananc paste si orez integral, incerc sa renunt la faina alba si zahar rafinat si sa le inlocuiesc cu faina de ovaz, faina de secara si zahar brun sau miere, pestele este foarte important, lactate mai putine, beau multa apa si atunci cand am timp alerg sau  urc si cobor scarile de acasa de 30 de ori.
Am descoperit de curand sarea marina, pe care eu o folosesc atat in mancare ( NU abuzati totusi de ea , pentru ca nu contine iod si poate sa va faca rau ), cat si pentru exfoliere( amestec o mana de sare marina cu ulei de masline si imi frec bine bine picioarele), sau tratament antiacneic ( dizolv in putina apa 2 lingurite de sare marina, ma dau pe fata si dupa 20 de minute ma clatesc si aplic miere).
Mi-am luat si ulei de argan de la Plafar, inca nu am reusit sa il folosesc, dar am citit numai lucruri bune despre el, asa ca daca aveti detalii despre cum v-a ajutat pe voi let me know!
Igiena este iar foarte importanta, demachierea pana ramane discul de vata alb este esentiala, folosirea cremelor potrivite si tinerea din scurt a dermatitei va ajuta foarte foarte mult, mai ales la nivel psihic! Si cel mai important, nu lasati o problema ca aceasta sa va afecteze mai mult decat trebuie, sau sa va schimbe in ceea ce nu sunteti!

Sper ca v-am ajutat cu aceasta postare, nu mi-a fost usor sa va scriu despre aceasta problema si daca aveti sfaturi sau remedii care v-au ajutat imi puteti scrie la comentarii pentru a le face cunoscute si altor persoane!

Have a great day!

Mara

6 comentarii:

  1. Maraaaaa te iubesc atât de mult, pentru ceea ce faci și ceea ce ești,căci ești o fată deosebită și un exemplu pentru mine și desigur,pentru muuuulte alte fete.You re purrrrrfect!Mult succes și Doamne ajută să ajungi cât mai cunoscută și apreciată de lumea întreagă.Meriți,succes!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-a emotionat foarte tare mesajul tau si pentru asta iti multumesc din suflet!:*:*
      Nu stiu sa scriu in cuvinte cat de mult aveam nevoie de el, pentru ca si atunci cand imi scriu postarile stau cu orele ca sa aiba sens cuvintele in capul meu, dar iti multumesc mult, mult mult!

      Ștergere
  2. Foarte interesant articolul si laudabila intentia de a impartasi aceste informatii utile. Ai mare dreptate, sanatatea vine din interior si e influentata de ceea ce mancam.
    Pentru dermatita scalpului, iti recomand uleiul de cocos, aplicat macar 30 minute pe parul uscat, inainte de spalarea parului.
    Pentru ten (avand in trecut aceeasi problema ca si tine), mie mi-au priit produsele Himalaya (gama cu neem si turmeric). Una dintre prietenele mele (avand si acum un ten problematic) se "intelege" bine cu uleiurile naturale (migdale, avocado), aplicate in loc de crema. Pentru fiecare dintre noi exista o solutie.
    Have a nice weekend!

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Anca de sfaturile tale, poate o sa ajute la randul lor alte fete care se confrunta cu problema noastra. Eu am folosit ieri pentru prima data uleiul de argan pentru fata si m-am trezit cu o fata frumoasa si fara urme rosii! Me soo happy! Te pup

      Ștergere
  3. Ai perfectă dreptate, Mara. Alimentația e cam toată șmecheria în problemele pielii/părului sau a unghiilor. M-am confruntat și eu cu dermatita, dar vara aceasta am avut o problemă și mai gravă despre care nu am scris pe blog pentru că efectiv nu știam ce recomandări să fac. Folosesc de vreo 5 luni o cremă cu mult zinc în compoziție, pentru a elimina ridurile și adevărul este că nu mai am absolut niciun rid de expresie, însă am o mulțime de coșuri. „Pizza face” îmi spun singură :))
    Ei, de fiecare dată când am 2-3 zile când nu mănânc nimic dulce, toate coșurile dispar. Nu mai rămâne niciunul. Cum bag o prăjiturică, cum apar câte 10-20 deodată. Probabil zincul din cremă se luptă cu spada cu zahărul, sau ceva de genul :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu dermatita am doar la nivelul scalpului in zone de mica intindere. Si le tin in frau.
    Multumim de sfaturi!
    xoxo

    RăspundețiȘtergere