vineri, 5 iunie 2015

Tort cu mascarpone, iaurt si capsuni


Mi-a fost ieri o super pofta de ceva dulce, dar pentru ca e cald afara iar cuptorul incinge si mai mult atmosfera :)) m-am hotarat sa fac un tort rece, cu ce aveam prin frigider. Stiu ca la multa lume mascarpone, frisca si iaurt grecesc nu stau in frigider, ready to use, dar la mine e deja ceva normal sa am asa ceva in frigider ( iaurt grecesc + o lingura mascarpone + biscuiti digestivi + cateva capsunele= cel mai bun mic dejun).  Branza mascarpone am gasit-o la Lidl, la fel si iaurtul, iar pentru frisca folosesc Meggle.
Revenind la reteta, e foarte usoara, sincera sa fiu am facut totul din ochi, dar o sa incerc sa va dau toate cantitatile exacte, ca sa pregatiti si voi minunatia asta! 

Ingrediente :
jumatate de pachet piscoturi
250 ml frisca 
o cutie mascarpone
4 linguri iaurt grecesc
2 linguri zahar pudra
jumatate de kg de capsuni

Am folosit cea mai mica tava din setul meu de tavi detasabile ( cred ca este cea cu diametrul de 20 cm), in care am pus un strat de piscoturi rupte, ca sa iasa cat de cat o forma rotunda.
Frisca se bate bine, pana sta bat, se adauga mascarpone, cele doua linguri de zahar pudra ( sau mai multe, daca vreti mai dulce tortul), cele 4 linguri de iaurt si cateva capsunele facute gem/piure ( eu am pus intr-un ibric o mana de capsuni cu 3 lingurite de zahar si le-am lasat pe foc pana cand s-au facut piure). Compozitia se pune peste piscoturi, se orneaza cu capsuni si se da la rece macar jumatate de zi.

Sper ca v-a placut reteta mea, va pup!

Marra

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Merci Oana! Reteta e super simpla, te invit sa o incerci :*

      Ștergere
  2. La crema nu ai folosit nici un fel de intaritor/ gelatina? Imi place crema propusa de tine, vreau sa o folosesc la un tort impreuna cu zmeura si ma gandeam sa nu mi se deplaseze sau sa imi "alunece".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Eu am nimerit o crema mascarpone mai tare si chiar m-am ''luptat'' un pic ca sa o bat bine si sa o pot amesteca cu frisca. Se poate folosi si gelatina, dar cand folosesc asa ceva mi se pare ca sta crema prea teapana. Pupici!

      Ștergere