marți, 17 iulie 2012

Praji buna buna cu gem de zmeura si crema de mascarpone






Hei girls!Ieri am facut o bunatate de prajitura cu gem de zmeura si crema de mascarpone cu lapte condensat.Initial plecasem de la o cu totul alta reteta dar nu mi-a iesit crema de oua(trebuie sa ma muncesc la capitolul acesta) asa ca am recurs la ceea ce aveam prin frigider gandindu-ma ca mascarpone nu are cum sa nu mearga cu laptele condensat.Si bine am facut pentru ca a iesit o prajitura racoroasa si aromata perfecta pentru zilele calduroase din aceasta luna.

Ingrediente:
6 oua
6 linguri de apa rece
12 linguri de zahar
300 gr de faina
6 linguri unt topit
coaja de la o lamaie
un praf de sare

Pentru crema
o cutie mascarpone
100 ml lapte condensat sau cat de dulce vreti sa fie crema
un borcanel de gem de zmeura

Intr-un castron se pun cele 6 albusuri,cele 6 linguri cu apa si praful de sare si se bat bine bine cu mixerul,adaugand si zaharul pana se dizolva complet(din ingredientele acestea ies doua foi ).Se adauga galbenusurile ,apoi untul topit si faina cernuta+coaja de la o lamaie.Amestecati de jos in sus ,nu cu miscari circulare pentru ca acesta luat nu contine praf de copt(dar puteti adauga daca doriti si va iesi o prajitura mai pufoasa).Tapetam doua tavi  mai mari cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit(stim ca sunt gata atunci cand devin aurii)

Crema se prepara amestecand mascarpone cu laptele condensat si cu un pic de zahar pudra,apoi o dati la frigider.

Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile le taiem in jumatate.Prima jumatate se unge cu gem de zmeura,blat +gem,blat+crema de mascarpone,blat+gem si pe ultima jumatate nu se mai pune nimic.Trebuie data la rece cateva ore sau mai bine o noapte intreaga ca sa se mai inmoaie blatul.Cand o serviti pudrati niste zahar pe deasupra e voila!

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu