luni, 29 septembrie 2014

Nuci cu dulce de leche




''Nucile'' sau ''caisele'' au fost printre altele prajiturile copilariei mele pe care am petrecut-o la bunicii mei dintr-un sat de pe langa orasul unde stau. Toata strada avea o singura forma pentru nuci, asa ca forma aceasta a fost una speciala, a vazut multi copii fericiti,cu zahar pudra pe nasuc, iar caisele bunica le facea fara forma si doar de Craciun, dar ce bune mi se mai pareau!
M-am ferit multa vreme de aceasta reteta pentru ca m-am gandit ca daca nu o sa-mi iasa nu o sa mai aiba gustul copilariei frumoase pe care am avut-o, dar au iesit foarte bune, iar combinatia cu dulche de leche este una castigatoare!

Ingrediente nuci:
2 oua
13 linguri ulei
13 linguri lapte 
100 gr zahar
esenta de vanilie
un plic de amoniac stins cu o lingurita zeama de lamaie
faina cat cuprinde ( intra cam jumatate de kg)
un praf de sare
           
Ingrediente crema:
o cutie de lapte condensat (gasiti aici cum sa faceti dulce de leche)

Incepem prin a bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul si ouale se deschid la culoare. Apoi se adauga lingura cu lingura uleiul, laptele, amoniacul stins si esenta de vanilie.
  Incorporam faina lingura cu lingura pana obtinem un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca putin (cam 30 de min) - e important acest pas pentru ca nucile sa nu se crape!
 Se modeleaza bilute mici si se pun in forma deja incalzita (pe aragaz). Nu stiu sa va zic cam care ar fi timpul exact de coacere, poate un minut pe o parte si 40 de secunde pe cealalta parte, dar vedeti si voi cum va ies ( la mine cam asta ar fi timpul). Lasam ''cojile'' sa se raceasca complet, iar apoi umplem cu crema dulce de leche si pudram nucile cu zahar pudra.

Have a great day!

Mara

2 comentarii:

  1. deci tocmai am balit peste postarea ta! :)) arata excelente, mi-ai facut o pofta!!!!
    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaaai, ce pofta mi-ai facut! N-am mai mancat de mult, mult timp nuci facute in casa si mi-e asa de dor de ele. Mama a facut o singura data, un castron foarte mare, cu o forma imprumutata.Cum ai zis si tu, era o forma pe care o folosea tot satul :))

    Tu de unde ai forma? Vreau si eu una!

    Te-am nominalizat la un Tag, daca iti face placere si nu l-ai completat inca, gasesti detalii despre el aici: http://ebonyvintage.blogspot.com/2014/09/tag-very-inspiring-blogger-award.html

    Pupici

    RăspundețiȘtergere