joi, 2 octombrie 2014

Chisinau


Am fost ieri pentru prima data in Chisinau si m-am indragostit de acest oras superb! Ca sa fiu sincera am avut un sentiment placut de cum am iesit de pe usa, iar cand am trecut vama si am vazut prima mea stampila pe pasaport m-am apucat de chicotit ca o adolescenta ce-l vede pe strada pe baiatul de care ii place. Drumul a fost unul superb, am mers prin paduri, iar peisajul pe care l-a zugravit toamna m-a lasat fara cuvinte.
Prima oprire a fost la ''Placinte'', de unde mananc placinte cu mar si visine de ani de zile, iar acum am gustat placinta cu prune, foarte, foarte, foarte buna! Placinataria se afla aproape de centru, iar oamenii vin de peste tot si stau la o coada care se intinde pana afara pentru a pleca acasa cu diversele sortimente care au facut aceasta patiserie celebra : placinta cu cartofi si marar, placinta cu visine, cu prune, cu caise, cu mar, cu ''curechi'' (varza), placinta cu halva, cu branza sau cu dovleac.


 A doua oprire a fost la piata de flori si as fi stat aici cu orele! Am vazut flori care la noi nu se gasesc la preturi foarte bune ( daca ajungeti in Chisinau orice pret il impartiti la 4 ca sa va dati seama cat dati in lei romanesti). Preturile la prajituri, haine, pantofi si altele sunt destul de mari si am auzit de cateva ori oameni plangandu-se ca exista 2 categorii sociale : oamenii saraci si cei foarte bogati, dar nu as fi putut face diferenta intre ei pentru ca marea majoritate erau bine imbracati, la moda si cu gust.





Chiar in centru, pe strada Stefan cel Mare, se afla un parc curat, amenajat superb, in care se tin diferite evenimente ( noi am prins un eveniment cu produse traditionale, asa ca la tot pasul erau copii imbracati in costum national si sarmale, placinte, mamaliguta cu branza sau covoare tesute si ii).



Cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat, pe langa faptul ca m-am vazut cu buna mea prietena Petronela care locuieste in Chisinau ( lucky yooou!), a fost ca m-am intalnit la cafeneaua Tucano cu Ana Ciorici, bloggerita din spatele Ana's Diary. Dupa cum vedeti si in poza este frumoasa, naturala si amabila si a facut o poza cu noi, ne-a vorbit de fetita ei care face cat de curand 1 anisor, iar la final ne-a zis ca i-a parut bine sa ne cunoasca! <3
Despre cafenea pot sa va scriu ca este cocheta si ca am baut cea mai buna cafea din istoria mea de persoana care bea cafea de 2 ori pe an :)), dar aceasta chiar mi-a placut! Si am mancat si un cheesecake cu ciocolata delicios!


Tot pe strada principala am dat de un sector de parc plin cu picturile unor oameni talentati, mai mare dragul sa-i privesti cum lucreaza!





Am ajuns si in Piata mare de unde ne-am luat prajituri si bomboane Bucuria, dar la cata aglomeratie era nu am reusit sa scot aparatul sa fac poze. In schimb la plecare am trecut tot prin parc si am dat peste acest imens joc de sah, iar cativa impatimiti jucau de zor si faceau schimb de impresii. How cool is that?
Am petrecut o zi minunata, iar data viitoare sper sa descopar mai mult din oras, iar daca aveti pareri sau impresii despre Chisinau astept comentariile voastre! Pupici!

Have a great day!

Mara


4 comentarii:

  1. Foarte tare!
    Eu n-am fost niciodată în Chișinău, însă mi-aș dori să-l vizitez.
    Bomboane Bucuria mi-am luat sâmbătă de la...metrou :D. Au deschis acolo un stand plin cu bomboane Bucuria.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca ti-a placut la Chidinau,acolo m-am nascut.De curand am descoperit creatiile tale pe facebook,sunt minunate.Abia astept sa fiu posesoarea bijuteriilor lucrate de tine.Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Lucia! Aveti o capitala frumoasa si cu siguranta o sa revin la Chisinau cat de curand ! Ma bucur ca ti-au placut accesoriile mele :*

      Ștergere
  3. Ma bucur mult ca ti-a placut la Chisinau,acolo m-am nascut.De curand am descoperit creatiile tale pe faceebok,faci niste lucruri minunate.Abia astept sa devin posesoarea bijuteriilor create de tine.Mult succes

    RăspundețiȘtergere