marți, 27 mai 2014

Rulada cu crema de mascarpone si capsuni




Hei ladies! Zilele trecute mi-am dat seama ca nu am mai prajiturit de ceva vreme asa ca daca tot e vremea capsunilor , i-am ales pe ei pentruo  reteta de rulada plus mascarpone = perfect combination!
Pentru blat:
4 oua
110 gr zahar
110 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri cacao
Se bat albusurile spuma cu zaharul , se adauga galbenusurile , unul cate unul amestecand cu lingura de lemn, apoi coaja si zeama de lamaie, faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava potrivita, dar a crescut destul de mult aluatul, asa ca ati putea folosi si o tava mare si sa intindeti foarte bine si uniform aluatul). Se coace in cuptorul preincalzit 15-20 minute, se scoate blatul pe un servet umed si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca .

Pentru crema:
300 ml smantana pentru frisca
o cutie mascarpone
2-3 linguri de zahar, depinde cat de dulce vreti crema
200-300 gr capsuni spalate si taiate
Se bate smantana foarte bine cu zaharul si se adauga crema mascarpone ( daca inca mai trebuie zahar puteti folosi zahar pudra care se dizolva complet in crema) si apoi se adauga capsunile taiate.
Blatul racit se desface, se intinde crema si se ruleaza la loc. Eu am topit 50 gr ciocolata cu lapte pentru decor dar puteti folosi si frisca pentru a orna rulada. Se lasa la frigider cateva ore.

Sper ca v-a placut reteta mea si astept pareri daca ati incercat orice fel de rulada si cum v-a iesit!

Have a great day!

Marra


3 comentarii:

  1. Hey dear ! arata foarte bine rulada si cred ca e delicioasa <3 .Iti urmaresc blogul de dinainte sa il am si eu pe al meu , iar de fiecare data cand postai prajituri ma minunam cat de bine arata . Felicitari dear :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, mi-e raaau! Cand o sa fiu insarcinata va trebui ori sa-ti inchizi blogul, ori sa renunti la a mai posta astfel de poze!!!
    De fapt, ar mai fi o varianta...te muti la mine! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, arata super bine <3
    Chiar mi-ai facut o super pofta de o prajitura :)

    RăspundețiȘtergere