joi, 11 septembrie 2014

Tarta de ciocolata si dulce de leche



De Sf.Maria am facut aceasta tarta  pentru prietenii mei care au venit la mine in vizita ( o sa vedeti in postarea Instagram ce rasfatata am fost !) si a iesit deosebita, cu un gust bogat de ciocolata.
Va ies 16 portii din ingredinte, asa ca va sfatuiesc sa o faceti intr-o forma de copt mai mare, iar daca nu vreti sa va chinuiti cu aluatul, il puteti cumpara de la supermarket ( eu am gasit la Lidl).
De asemenea dulcele de leche il puteti pregati cu o zi inainte si anume scufundati o cutie de lapte condensat sub apa intr-o cratita adanca si o lasati sa fiarba 3-4 ore.
Aluat :
185 gr faina
50 gr cacao
50 gr zahar pudra 
140 gr unt taiat cuburi, de la frigider
2 galbenusuri

Crema ciocolata :
300 gr ciocolata neagra de buna calitate
200 ml smantana grasa
2 Mars
dulce de leche

Pentru aluat, se cerne faina, cacaua si zaharul pudra. apoi se adauga untul si se amesteca pana obtineti un aluat sfaramicios. Adaugam galbenusurile si 1-2 linguri de apa rece, adunam aluatul intr-o minge si il lasam la frigider o ora.
Dupa ce a stat la frigider presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul, avand grija sa ne miscam mai repede pentru a nu se topi untul din compozitie. Ungem cu unt o tava de tarta (30 cm), o tapetam cu faina si asezam aluatul pe care il intepam cu furculita, taind marginile. Dam iar la rece 10 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 190 grade C. In primele 20 de minute coacem aluatul la ''orb'', adica punem o foaie de copt peste aluat in care se afla orez sau fasole. Dupa 20 de minute, scoatem orezul si mai tinem inca 15-20 minute.
Cat timp se raceste aluatul facem crema de ciocolata, care se face fooarte simplu: ciocolata se amesteca cu smanatana, se pun pe foc si se incalzesc. Se lasa crema sa se raceasca complet si apoi se da la frigider pana se intareste (aveti grija la ciocolata, sa fie de foarte buna calitate).
Scoatem blatul din forma, punem crema de dulce de leche, Mars taiat bucatele si crema de ciocolata si cam atat. Va asigur ca este foarte foarte buna, noi am terminat-o imediat !

Have a great day!
Nu uitati sa intrati aici pentru a vedea ultimele produse adaugate la blog sale!
Mara

3 comentarii:

  1. La cat de bine arata,nu am nici un dubiu ca a fost delicios:D Chiar asteptam reteta;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei Claudia :* Este o bomba calorica, ce sa mai, dar a fost foarte buna si nu o mananci zilnic! Te pup

      Ștergere
  2. Cat de bine arata! Nu as refuza o felie de tarta. <3

    RăspundețiȘtergere