vineri, 10 mai 2013

Places to get lost:Europa

Istambul este cel mai mare oras din Turcia,fiind si singurul oras din lume care se intinde pe malurile a doua continente,Europa si Asia.In timpul Antichitatii s-a numit Byzantion,iar apoi a luat numele lui Constantin cel mare,Constantinopol.

Orasul Praga,numit si ''Orasul celor 100 de clopotnite'' sau ''Orasul de aur'' este capitala Republicii Cehe si unul dintre cele mai frumoase orase europene.Centrul orasului a fost desemnat de UNESCO Patrimoniul Mondial, si merita sa fie explorat indeaproape, fiind practic un imens muzeu in aer liber.

Tara Galilor este una din cele patru tari traditionale care formeaza Regatul Unit,capitala sa fiind la Cardiff.Tinutul galilor este inzestrat cu zeci de castele, de golfuri spectaculoase, cu dealuri inverzite, mlastini si munti, cu ferme si sate adormite si cu urme de minerit.


Turnul inclinat din Pisa este simbolul emblematic al orasului toscan Pisa situat in vestul Italiei.
* Batranul continent Europa este al doilea cel mai mic dintre cele sapte continente,cu o suprafata de  10.180.000 de kilometri pătrați sau 2% din suprafața Pamantului și 6,8% din suprafața terestră , dar cel mai plin de istorie poate.
*În mitologia Grecii Antice, Europa a fost o prințesă feniciana pe care Zeus a răpit-o, după ce a luat forma unui taur de un alb strălucitor.
* Europa are o lungă istorie a unor mari reușite culturale și economice, începând din Epoca Bronzului. Originile culturii vestice sunt, în mod general, atribuite grecilor antici și Imperiului Roman, care a supus întreg continentul pentru mai multe secole. După declinul Imperiului Roman, Europa a intrat într-o perioadă de stagnare, cunoscută sub numele de Evul Mediu, care s-a terminat prin fenomenul numit Renastere și prin Noii Monarhi, ce aveau să marcheze noi descoperiri, explorări și creșterea cunoștințelor științifice.Sursa

Have a great day!


Marra

5 comentarii: