joi, 16 mai 2013

Make up:Tipologia fetei

Maine termin cursurile de make up,am examen(wish me luck!!) si tot v-am promis ca va impartasesc ceea ce am invatat dar mi-a fost un pic frica pentru ca sunt atatea fete talentate in blogosfera pe care le admir si care se pricep cu adevarat si m-am gandit ca nu as veni cu ceva nou.Daaaarrr...sper sa va ajute si ceea ce aflat eu si daca aveti voi sa-mi dati sfaturi astept parerile si comentariile voastre!

Soo,despre tipologia fetei pentru ca acest pas este extrem de important:
Prima etapa :sa ne prindem parul intr-o coada la spate si sa ne privim fata din mai multe unghiuri pentru a ne da seama care daca linia maxilarului este mai lata decat linia fruntii,cat de proeminenti sunt pometii,barbia este ascutita sau rotunda?
Cele mai intalnite tipologii sunt:
1.Ovala

Fata ovala este mai ampla la nivelul obrajilor si este considerata perfecta deci nu prea are nevoie de anumite corecturi.

2.Rotunda
Fata rotunda nu are unghiuri ascutite,are obrajii si barbia rotungite,iar linia generala este similara cu un cerc.Scopul nostru este sa alungim,de aceea se lucreaza pe obraji,pentru a extinde lungimea si micsora latimea.

3.Patrata
Fata patrata este definita de o frunte lata si o linie a maxilarului puternica si mare iar pentru a corecta aceste aspecte trebuie sa ajustam din latime ascunzand liniile drepte ale maxilarului si ale fruntii.

4.Triunghi
Fata triunghiulara (para) este descrisa printr-o frunte ingusta si o linie a maxilarului mare ,asemanatoare cu cea de la fizionomia rotunda.Acestui tip de fata i se potrivesc machiajele corectoare ale maxilarului(aplicam o nuanta mai inchisa de fond de ten pe maxilar ca in poza de mai sus,estompand apoi) dar si machiajul fruntii.

5.Triunghi inversat
Aceasta forma mai este cunoscuta si ca fata cub forma de inima,cu fruntea lata ,barbie mica si maxilar ingust.Se urmareste echilibrarea intregii fete si aducerea barbiei la acelasi nivel cu fruntea.

Sper ca v-a placut postarea mea si va astept pe pagina de FB sa vedeti si tehnica acuarelei pe care am invatat-o in ultimul curs!
Have a great day!

Marra

7 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca postezi ceea ce ai invatat la curs. Eu de exemplu mai am de lucru cu conturarea fetei si cu unele tehnici de make up pe carre nu le stiu sau nu le-am inteles, deci pentru mine sunt de mare folos aceste tehnici:)
    Felicitari pentru curs!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc:D
      Nici eu nu sunt inca experta,sper sa ma descurc astazi la examen si sa nu-mi pice banana deschisa,which i hate doin'it:)))
      Te pup

      Ștergere
  2. Multă baftă la examen, Mara!
    Eu am fața ovală, dar mi-ar fi plăcut să o am rotundă :D. Din cauza formei, dacă mă dau cu prea mult blush par un schelet în toată regula.
    Intru imediat pe FB să văd fotografii cu tehnica acuarelei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Si eu o am ovala dar uit mereu sa ma dau cu blush:))
      Sper ca ti-a placut ce ai vazut pe fb
      Te pup

      Ștergere
  3. super interesant postul acesta :D
    si pe mine ma batea un gand la un moment dat sa fac un curs asemanator :D
    pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca l-ai gasit folositor:D Te pup si sa stii ca eu nu am crezut ca o sa ma indragostesc atat de tare de machiat dar i loove it:D

      Ștergere